(Romerikes Blad)

For etter at Thea Louise Stjernesund (24) fra Vigernes i Lillestrøm slo Estelle Alphand i det første paret, kjørte Sebastian Foss Solevåg ut i det andre paret mot Kristoffer Jakobsen.

Det skjedde like etter at svensken hadde gjort en stor feil og tapte mye tid, og det så ut som at Solevåg kjørte ut da han var redd for å bli påkjørt av Jakobsen.

Likevel kom beskjeden like etter om at de to skulle kjøre mot hverandre på nytt. Da hadde allerede Sara Hector slått Kristina Riis-Johannessen, og det sto 1–1.

Solevåg viste muskler og slo Jakobsen, som igjen gjorde flere feil, med 0,05 sekunder. Dermed sto det 2–1 til Norge før det siste og avgjørende paret mellom Fabian Wilkens Solheim og Mattias Rönngren.

Nordmannen gjorde det han skulle – vinne paret, og Norge tok gull.

Gullmedaljen er den første norske medaljen i denne øvelsen siden den først kom på programmet i 2005.

De fire nordmennene tok seg til finale etter en solid 4-0-seier over Japan i åttedelsfinalen, samt på bedre tid mot USA i kvartfinalen og Sveits i semifinalen.

Den norske kvartetten var to hundredeler foran sveitserne i mål og tok seg med det til finalen med minst mulig margin.

Der ble det gull.

Tyskland tok bronsen etter å ha vunnet på bedre tid enn Sveits. Neste øvelse på VM-programmet er storslalåm for kvinner torsdag 10.00 og 13.30. (NTB)