Gå til sidens hovedinnhold

Tre poeng til Ull/Kisa og LSK – Strømmen sikret ett

Artikkelen er over 1 år gammel

LSK har nå fått heng på direkte opprykk, mens Ull/Kisa tok et nytt steg vekk fra nedrykksstriden.

(Romerikes Blad)

** Se Studio Obos på rb.no etter kampen 18.30! **

Lillestrøm hadde ingen problemer med å ta tre poeng hjemme mot bunnlaget Øygarden på Åråsen.

Et noe tamt LSK-lag skapte lite innledningsvis og det var det var faktisk bortelaget som var nærmest scoring etter fem minutters spill. Da gikk en heading fra Øygarden-spiss Haugadal like over tverrliggeren.

Hjemmelaget kom mer med etterhvert og i det 22. minutt hadde Daniel Gustafsson en enorm sjanse til å sende LSK i ledelsen etter en nydelig frispilling av Simen Rafn, men avslutningen ble for upresis.

Så smalt det på Åråsen.

Først banket kaptein Thomas Lehne Olsen inn ledermålet etter å ha satt opp nevnte Gustafsson. Kapteinen kom på et overlapp og vips så lå ballen nede i hjørnet.

Kun minuttet senere var Torbjørn Kallevåg på plass og satte inn 2-0-målet etter å ha rundlurt tidligere LSK-spille Charles Ezeh med en skuddfinte.

3–0 ble satt i mål av Fredrik Krogstad etter at Magnus Knudsen ble felt, soleklar straffe.

Lillestrøm har med søndagens seier nå kun to poeng opp til Sogndal som innehar andreplassen på Obos-tabellen etter at topplagene Sogndal og Tromsø spilte uavgjort.

Dette til tross for at LSK har en kamp mindre spilt enn opprykksrivalene.

Les også

– Det var en fryktelig variant

Viktig trepoenger

Ull/Kisa har slitt den siste tiden med mange baklengsmål, men søndag holdt de både nullen og plukket tre poeng.

Det betyr at Jessheim-laget nå er på sikker plass på Obos-tabellen, med ett poeng ned til Strømmen som er på kvalik.

Ull/Kisa hadde flere sjanser til å ta ledelsen mot Ranheim, som jakter opprykk til Eliteserien, men det drøyde lenge før den forløsende scoringen kom.

Først i det 79. minuttet skrur Henrik Kristiansen ballen rundt muren og lurer den inn i korthjørnet til en sprellende Ranheim-keeper Even Barli.

Les også

– Tror jeg hadde kjent på det hvis vi ikke hadde vunnet, så det var godt å få bidra litt

På kvalik

På Strømmen stadion var det hjemmelaget som var nærmest en avgjørende scoring, men det endte uavgjort 0–0 mot nedrykksrivalen Kongsvinger.

Begge lag virket lite interesserte i å ta de store sjansene, spesielt i første omgang, men Strømmen var i perioder spillemessig gode og rullet opp med mange innlegg.

Med poengdelingen er Strømmen nå på kvalifiseringsplassen i Obos-ligaen, to poeng foran Øygarden, men kun ett poeng bak Ull/Kisa på sikker plass.

Les også

«Artisten har mistet formen»: – Jeg er veldig skuffet. Disse skal vi slå 10 av 10 ganger

Før kampene

Keeperbyttet blir ikke den eneste endringen på LSK-laget søndag. Espen Garnås soner karantene for gule kort. Det betyr at Philip Slørdahl kommer inn på laget igjen etter fire kamper på benken.

I tillegg er det to debutanter med på LSKs innbytterbenk mot Øygarden. Jonatan Braut Brunes (Florø) og Ulrik Mathisen (Kjelsås) i tillegg skulle i utgangspunktet Tryggvi Haraldsson (IA Akranes) sitte på benken, men han avventer resultatet av en koronatest og er ikke med.

LSK jakter sin sjette strake seier og den 12. kampen uten tap. Det forrige laget som tok poeng mot LSK er nettopp dagens motstander, Øygarden. 30. august endte det 0–0 mellom de to klubbene på Ågotnes.

– Han er en treners drøm

LSK stiller med dette laget (4-3-3): Jo Coppens – Aleksander Melgalvis, Philip Slørdahl, Marius Amundsen, Simen Rafn – Fredrik Krogstad, Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Torbjørn Kallevåg.

** Se Studio Obos på rb.no før kampen 14.30 og etter kampen 18.30! **

Viktige hjemmekamper for Kisa og Strømmen

LSK er stor favoritt i sin hjemmekamp mot Øygarden, og om opprykkshåpet fortsatt skal leve må alle de tre poengene bli igjen på Åråsen.

I motsatt ende av tabellen skal både Strømmen og Ull/Kisa ut i meget viktige kamper søndag. Begge klubbene spiller på hjemmebane.

Ull/Kisa kommer til oppgjøret med tre strake tap. Motstander er Ranheim. De opprykksjagende trønderne er også den forrige motstanderen som Ull/Kisa tok poeng mot da de slo Ranheim med 3–2 på bortebane.

Strømmen tar imot bunnlaget Kongsvinger, og med seier kan strømlingene nærmest distansere laget fra Glommas kne på tabellen.

Les også

LSK bytter keeper: – Det kan ikke være slik at alle julegavene er til han ene og at den andre ikke får noen ting

FØLG ALLE KAMPENE I Obos-ligaen HER FRA 15.30:

Kommentarer til denne saken