Gå til sidens hovedinnhold

To pågrepet etter boliginnbrudd: – Det tok ikke lang tid før vi fant en som gjemte seg

Politiet ble varslet av alarmselskapet om innbruddet. To timer senere er to mistenkte pågrepet.

(Romerikes Blad)

Klokka 08.38 gikk alarmen i en bolig i Sørumsand.

– Vi ble da kontaktet av at alarmselskapet at flere alarmer hadde gått av og de hadde sett to personer på et kamera. Vi sendte da flere patruljer til stedet, blant annet en hundepatrulje, opplyser oppdragsleder Martin Bjanes i Øst politidistrikt.

Da politiet kommer fram får de bekreftet at det dreier seg om et innbrudd, blant annet gjennom funn av en åpen dør med brytemerker.

– Hunden blir da sendt ut i søk og etter kort tid tar denne igjen en person som blir pågrepet. På dette tidspunktet får vi også bistand fra politihelikopteret og deres ressurser, fortsetter oppdragslederen.

Politihunden fortsetter også søket, noe som gir resultater etter kort tid.

– Det tok ikke lang tid før vi fant en som gjemte seg i teigen. Han ble også pågrepet og begge de mistenkte er nå kjørt i arresten og kommer til å bli avhørt.

Ifølge politiet tok det knappe to timer fra de ble varslet om innbruddet til de hadde pågrepet de antatte gjerningspersonene.

– Her har patruljene og ikke minst hundepatruljen gjort en meget god jobb i å spore opp de pågrepne. Dette er en mann i 30-årene fra Oslo og en mann i 40-årene fra Nannestad, sier Bjanes.

– Vet dere hva som er blitt stjålet?

– Foreløpig har vi ingen oversikt over dette, eller om det er noe som er blitt stjålet i og med at de nok har hatt dårlig tid etter at alarmen gikk.

Kommentarer til denne saken