(Romerikes Blad)

Da var det omsider min tur for vaksine, og jeg fikk min første dose i går. Og for en opplevelse det ble. Hele prosessen fra innkallingen til vaksineringen har vært en stor glede. Jeg kunne ikke annet enn å bli imponert over Lillestrøm kommunes håndtering og gjennomføringsevne.

Veien inn på Norges varemesse var meget godt merket, og skiltingen var ikke til å ta feil av. Det var til og med ordnet gratis parkering til oss som skulle få vaksine.

Inne ble jeg tatt imot av smilende mennesker som kort forklarte hva som ville skje, og viste meg videre innover i lokalet. Det er sjelden jeg har følt meg mer velkommen et sted.

Deretter fikk jeg kølapp og ble henvist en stol hvor jeg skulle vente på tur. Her fikk jeg en halvtime hvor jeg kunne sitte i ro og mak og observere dette imponerende maskineriet av fantastiske mennesker og fordøye inntrykk. Altså, det var så mange mennesker som var i sving og jobbet iherdig, alt for at vi som innbyggere av kommunen skulle få vår vaksine. Alle var blide, alle smilte og alle gjorde det de kunne for at denne opplevelsen skulle bli god. På veggen stod det "TAKK for at du er tålmodig."

TAKK til alle dere frivillige, som stiller opp og gjør en utmerket jobb og bidrar så enormt til å få det hele til å gå opp, TAKK til Lillestrøm kommune, for at dere tok vaksineringen på høyeste alvor og løste denne oppgaven på en utmerket måte. TAKK til deg som tok meg imot med et smil og sendte meg innover med en vits. TAKK til deg som tok meg imot inne og var så rolig og hyggelig og sendte meg videre til luke for registrering. Du tok vekk mye usikkerhet. TAKK til deg som registrerte meg og ga meg kølapp. Du var så trygg og hyggelig og ga meg ro. TAKK til deg som hentet meg og viste meg til en stol hvor jeg skulle vente og forklarte hva som ville skje videre. TAKK til deg som vasket stolen min før og etter meg. TAKK til deg som satte vaksinen i armen, for at du var så dyktig og hyggelig. Og TAKK til dere som satt og fulgte med på oss som nettopp hadde blitt vaksinert.

TAKK til alle dere som bidrar til å holde dette velsmurte maskineriet i gang, dag etter dag, smilende og dyktige som dere er. Jeg blir så stolt og rørt når jeg tenker på hva jeg har vært gjennom, og gleder meg til å møte igjen for andre dose.

Teoman Berg, Vaksinert, Lillestrøm