(Romerikes Blad)

I dag kom den gledelige nyheten om at UiO og IFE har inngått partnerskap om 500 studieplasser i Lillestrøm i årene fremover. Og de kunne ikke valgt et bedre sted.

Lillestrøm by er i en rivende utvikling, så her er det både faglige og andre rammer som ligger godt til rette for å ta imot studenter.

Det høykompetente miljøet i og rundt IFE er selvsagt en stor grunn til at dette kommer i stand, men vi velger også å tro at satsing på studentboliger kan være en medvirkende årsak til at dette faktisk kan bli realitet.

I disse dager kommer studentboligene på den gamle sykehustomten. Midt i sentrum av byen, med svært kort vei til buss og tog, men også til alle byens fasiliteter. Å være student i Lillestrøm skal bli en god opplevelse fremover. På denne måten er studentene tatt inn i byen, og bindingen mellom Lillestrøm sentrum og Kjeller er blitt enda sterkere.

Vi heier helhjertet på dette samarbeidet, og vi kan allerede nå love at en finansiering over statsbudsjettet vil være en viktig sak vi vil kjempe for i årene fremover. Dette er ikke bare viktig for UiO og IFE, men det er viktig for det høyteknologiske miljøet som skal bære det grønne skiftet frem. Dette er viktig for Kjeller-miljøet. Det er viktig for Lillestrøm by og romeriksregionen.

Tre ganger tre hurra for initiativet, og full støtte fra oss i Venstre.

Solveig Schytz, Boye Bjerkholt og Margrethe Prahl Reusch, hhv Stortingsrepresentant/- kandidat, gruppeleder Lillestrøm og stortingskandidat Viken Venstre