Gå til sidens hovedinnhold

Romeriksbedriftene gir så det monner – over 2,7 millioner samlet inn så langt

160 bedrifter har bidratt i innsamlingsaksjonen for innbyggerne i Gjerdrum.

(Romerikes Blad)

– Jeg har ikke opplevd å få et eneste nei. Bedriftene har satt pris på å få lov å være med å bidra, sier Kristina Fritsvold Nilsen, administrerende direktør i Romerikes Blad og initiativtakeren til innsamlingsaksjonen rettet mot romeriksbedrifter.

Med Lillestrømbanken og Kunnskapsbyen Lillestrøm på laget startet innsamlingen for en drøy uke siden. Nær 20 representanter fra aksjonsgruppa satte seg ved telefonene og begynte å ringe rundt til andre bedrifter.

– Jeg var nettopp inne og sjekket status. Det er kommet inn over 2,7 millioner kroner, og 160 bedrifter har bidratt. Og det tikker stadig inn nye bidrag, sier Nilsen fornøyd.

Pengene samles inn på nettportalen lokalverdi.no og en egen komité i Gjerdrum skal få ansvaret for å finne ut hvor pengene som samles inn kan brukes best. Tanken er at de skal brukes på ting som forsikringer og hjelp fra offentlige myndigheter ikke dekker, og Gjerdrum-ordfører Anders Østensen røpet sine tanker om gode formål da innsamlingsaksjonen ble lansert:

– Noe som kan glede spesielt barn og unge. Jeg tenker på dem som sitter etter en tung periode og føler et behov for å gjøre normale, hyggelige ting i fellesskap. Ikke bare møte sperringer og voksne som snakker om hvor trist og alvorlig alt er. De trenger et sted, noen oaser, der man kan slappe av med hodet sitt, sa han til RB da.

Nilsen forteller at innsamlingen vil pågå en stund enda.

– Og her er det sånn at alle monner drar. Bedriftene har ulike forutsetninger for å bidra. Bidragene som er gitt så langt spenner fra noen tusenlapper til 150.000 kroner, forteller hun.

Kommentarer til denne saken