(Romerikes Blad)

– Dette er en stor produksjon fra Romerikes Blad. Vi er spente, men gleder oss aller mest til å gå i gang, forteller journalist i Romerikes Blad, Linda Ingier.

17. mai skal hun være programleder for avisas store satsing med en fem timers lang sending fra hele Romerike med studio utenfor Eidsvollsbygningen.

– På en slik dag og i en slik situasjon som vi er i nå, har vi et samfunnsoppdrag med å formidle det som skjer av 17. mai-tradisjoner på Romerike og hvor viktige de er. Jeg setter stor pris på å få være med på å formidle det, sier Ingier.

Se hele programmet lenger ned i saken!

– Full oversikt over hele Romerike!

Klokka 09.00 braker det løs med med sendestart fra Eidsvoll. I løpet av dagen vil flere utegående reportere levere reportasjer fra alle de tolv kommunene på Romerike.

– Jeg tror at 17. mai betyr mye for mange. I vår sending kan man få full oversikt over det som skjer på Romerike, påpeker programlederen.

Hun trekker fram flere høydepunkter fra den planlagte sendingen.

– For meg som programleder, synes jeg det er viktig å vise fram ungene våre, og det kommer sendingen til å bære preg av. De har gjort en kjempeinnsats med å øve inn sanger og heiarop, sier Ingier.

– Vi får til og med en hilsen fra statsminister Erna Solberg. I tillegg skal den gamle rapperen Diaz holde tale fra Jessheim, der også russen vil stille med en russebuss. Der skal det bli trøkk! legger hun til.

Send inn dine bilder!

  • Underveis i sendingen, vil vi vise fram bilder fra innbyggernes 17. mai-feiring.
  • Bruk #rb17mai på Instagram for å sende inn bilder fra din feiring.
  • Du kan også sende inn dine bilder til [email protected]

Fra klokka 12.00-13.00 vil det bli en nasjonal sending for flere av avisene i Amedia. Her vil seerne blant annet bli ekstra godt kjent med Eidsvollsbygningen og det som skjedde 17. mai 1814. Stortingspresident Tone Trøen vil tale til hele Norge.

Tilgjengelig for alle

Gjennom dagen vil det i tillegg bli en rekke musikalske innslag med sang og korpsmusikk. Det blir intervjuer med en rekke ordførere fra Romerike og videohilsener fra Alex Rosén, Else Kåss Furuseth og flere kjente ansikter.

– RB har aldri gjort en så stor tv-satsing som dette. Grunnet at pandemien ikke gjør det mulig å feire nasjonaldagen på vanlig vis, har vi med glede, i nært og tett samarbeid med kommunene, påtatt oss rollen om å samle og forene Romerike slik at alle som bor her kan få en følelse av at nasjonaldagen feires og holdes i hevn selv uten barnetog og alt som hører med på nasjonaldagen vår, uttaler ansvarlig redaktør i Romerikes Blad, Magne Storedal.

Sendingen vil derfor kunne følges av alle helt gratis.

– I en tid med så mye engstelse og usikkerhet om framtida, er det spesielt viktig å feire nasjonaldagen og alt det vakre og fine som den er tuftet på. Av alle nasjonaldager som feires i hele verden, tror jeg knapt noen har finere feiring enn oss. Vår måte å komme sammen på – med barna, bunader, frihet, demokrati og solidaritet særlig eksponert – gjør dagen til et vakkert smykke vi bare må hegne om.

– 17. mai er alles dag. Derfor har vi med tilskudd fra kommunene bestemt oss for å gjøre sendingen tilgjengelig for alle på Romerike, sier Storedal.

Selv om live-sendinga starter klokka 09, sender rb.no også live fra Flaggfjellet på Fjellhamar – der ordfører Ragnhild Bergheim vil holde tale, klokka 08.