Gå til sidens hovedinnhold

Rånere samlet flere steder på Romerike – i kveld er det varslet demonstrasjon

I løpet av skjærtorsdag har politiet fått flere meldinger om ansamlinger av bilinteresserte på Romerike.

(Romerikes Blad)

Først startet det ved 11-tiden på Circle K ved Minnesund i Eidsvoll.

– Det var en ansamling der ved bensinstasjonen. Et 30-talls biler ble skysset videre med beskjed om at vi ikke ønsket at de samlet seg på denne måten, opplyser operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt.

Han forklarer videre at politiet har mottatt flere lignende meldinger fra distriktet i løpet av dagen.

– Dette var et bebudet arrangement, kalt Mjøsa rundt, men som i utgangspunktet var avlyst. Likevel er det noen som hadde tenkt å gjennomføre, men ikke uten at de fikk beskjed om at de ikke skulle komme tilbake til bensinstasjonen.

Blokkerte bensinpumper

Ved 16.15-tiden var det ved Circle K på Kjeller at politiet måtte rykke ut.

– Da fikk vi melding om at det var flere biler som blokkerte pumpene for andre kunder. En av de ansatte hadde forsøkt å si ifra, men det hadde ikke nyttet, forteller påtroppende operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt.

En patrulje ble sendt til stedet, men da de kom fram etter ti minutter var bilene reist videre.

– Dette er snakk om bilinteresserte eller såkalte rånere har vi fått tilbakemelding om. Vi har fått flere meldinger om ansamlinger av disse gruppene også i ettermiddag.

Demonstrasjon

Torsdag kveld, nærmere bestemt fra 18.30 er det et arrangement som skal gjennomføres fra Bjørkelangen videregående skole. Ifølge politiet skal det dreie seg om en demonstrasjon.

– Vi kjenner til arrangementet som skal starte fra skolen. Derfra skal de visstnok kjøre rundt, noe vi også har planer om. Vi kommer til å være til stede og bidra med råd der det er behov, avslutter Sveen i politiet.