Oppretter hjelpetjeneste: – Skal bidra til at folk får hjelp på en trygg måte

– VELDIG VIKTIG: Ordfører i Lillestrøm kommune, Jørgen Vik, forteller at de har opprettet en tjeneste for dem som trenger hjelp i forbindelse med koronaviruset.

– VELDIG VIKTIG: Ordfører i Lillestrøm kommune, Jørgen Vik, forteller at de har opprettet en tjeneste for dem som trenger hjelp i forbindelse med koronaviruset. Foto:

Ser etter frivillige som kan hjelpe med praktiske gjøremål og sosial kontakt.

DEL

– Det er mange som har god vilje og ressurser til å hjelpe andre, og det er topp. Derfor har vi opprettet en kobling mellom frivillige og dem som har behov for hjelp. Dette er et veldig viktig tiltak, sier Jørgen Vik, ordfører i Lillestrøm kommune.

Tjenesten «Folk hjelper folk» ble lansert mandag ettermiddag.

Her kan frivillige registrere seg for å hjelpe andre, for eksempel folk i karantene, eldre eller folk som er i risikogruppene for koronaviruset.

– De kan hjelpe med for eksempel å handle mat og apotekvarer, eller ta en telefon til dem som trenger en samtalevenn, sier Vik.

Må være friske

Det er frivilligsentralene i kommunen som koordinerer dette hjelpearbeidet. De som er interessert i å bidra kan fylle ut et skjema på kommunens nettsider.

Kommunen understreker at de følger retningslinjene fra helsemyndighetene når det gjelder den praktiske gjennomføringen av arbeidet. Det er viktig at de som melder seg som frivillige er friske.

– Vi skal bidra til at folk får hjelp på en trygg måte. Vi følger retningslinjene fra Folkehelseinstituttet. Ingen skal være usikre på det, sier Vik.

Vil samarbeide med hjelpegrupper

Den siste tiden har det blitt opprettet flere hjelpegrupper i sosiale medier. Vik forteller at de ønsker å samarbeide med disse gruppene.

– De som administrerer disse gruppene kan gjerne ta kontakt med kommunen, sier han.

Vik understreker at dette ikke er det samme som å melde seg til helsetjenester. I forrige uke ba de folk med helsefaglig kompetanse om å melde seg til tjeneste.

Artikkeltags