Småfly lastet med narkotika landet på Kjeller: Tre personer tiltalt

TRE TILTALT: Tre menn er nå tiltalt for ulovlig innførsel av store mengder narkotika etter at politiet og tollere slo til mot et småfly som landet på Kjeller den 8. oktober i fjor.

TRE TILTALT: Tre menn er nå tiltalt for ulovlig innførsel av store mengder narkotika etter at politiet og tollere slo til mot et småfly som landet på Kjeller den 8. oktober i fjor. Foto:

8. oktober i fjor landet et småfly på Kjeller flyplass. Flyet, som kom fra Tyskland, var lastet med store mengder narkotika.

DEL

(Romerikes Blad) Ifølge den ferske tiltalen som nylig er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter, var flyet lastet med «en meget betydelig mengde» narkotika:

  • 5,9 kilo kokain
  • 4,8 kilo amfetamin
  • 40, 3 kilo hasj
  • 610 stk. MDMA-tabletter
  • 157,4 gram

Tre tiltalt

Det var på kvelden den 8. oktober i fjor at flyet, som hadde lettet i Tyskland, landet på Kjeller flyplass uten tillatelse. Da hadde alarmen allerede gått – både hos politiet og tollvesenet. Tollerne sto klare på flystripa og ventet på å slå til.

Tre personer – piloten, en co-pilot og en passasjer – var om bord i flyet. De ble alle pågrepet av politiet, men saken mot piloten er senere henlagt. Co-piloten, en 27-åring med tysk statsborgerskap og passasjeren, og en 40 år gammel mann bosatt i Tyskland, er nå tiltalt i saken.

Det samme er en 40 år gammel mann som påtalemyndigheten mener organiserte narkotikainnførselen. Ifølge VG, som omtalte tiltalen først, er 40-åringen en familiefar fra Berlin med bakgrunn fra Colombia. Han skal ha blitt pågrepet og siktet av tysk politi i vår. I september ble han pågrepet og utlevert til Norge, skriver avisen.

Den tiltalte 27-åringen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Gunhild Lærum til RB. Den 40 år gamle passasjeren har ifølge VG erkjent narkotikainnførselen.

Nordmenn var siktet

Romerikes Blad har ikke lykkes i å få en kommentar fra forsvareren til mannen politiet mener organiserte narkotikasmuglingen.

I etterkant av beslaget i småflyet på Kjeller, ble saken etterforsket av Øst politidistrikt. I dagene etter de første pågripelsene ble ytterligere to personer – begge nordmenn – siktet og varetektsfengslet i saken. Sakene mot de to nordmennene ble senere henlagt.

– Har ikke funnet mottakerne

Statsadvokat Irlin Irgens sier til Romerikes Blad at politiet ikke har lyktes i å komme i mål med hvem som var endelige mottakere av narkotikaen og at det følgelig ikke er tatt ut slik tiltale.

– Vi har gjort en del etterforskning opp mot dette, uten å lykkes. Vi har ikke fått bevisført hvem som skulle ha partiene, helt eller deler av det.

Hovedforhandlingen er berammet i Nedre Romerike tingrett i slutten av november i år. På vitnelista står blant andre piloten og de to andre nevnte som er sjekket ut av saken.

– De to var siktet for å ha hatt en rolle i saken. Etter å ha vurdert bevisbildet mot piloten fant vi heller ikke grunnlag for å reise tiltale mot ham, sier statsadvokat Irlin Irgens.


Artikkeltags