(Romerikes Blad)

Før kampen:

Forrige gang LSK slo Strømsgodset på bortebane var helt tilbake i 2009. Etterpå har LSK spilt ti seriekamper og én cupkamp på Marienlyst. Fasiten er 8-3-0.

I seriesammenheng har LSK reist hjem med tre uavgjortresulatater i perioden fra 2010 til 2019. De kom i 2012 (3-3), 2018 (2-2) og 2019 (1-1).

Til sammenlikning står Åråsen-klubben med 6-4-0 i tilsvarende periode mot Rosenborg på Lerkendal. Det betyr at Marienlyst i denne perioden har overtatt posisjonen som er den bortebanen hvor LSK plukker med seg færrest poeng. Da tenker vi kun på arenaer som LSK har vært på besøk i alle de ti sesongene.

RB-TV: Det siste før kampen med laget og RB-tips!

Les også

Børsen: Strømsgodset-LSK: «Byttet kantene fra start. Det funket ikke og han måtte ta grep»

Meget viktig vending

I de to siste bortekampene mot Strømsgodset har LSK dog fått med seg poeng, og i begge uavgjortkampene scoret den tidligere Godset-spilleren Thomas Lehne Olsen for LSK.

Kapteinen sto over den siste treningskampen mot Stabæk, men han har trent for fullt denne uka og er klar for seriepremieren.

Den forrige LSK-seieren i Drammen kom helt tilbake i 2009, og det var en meget viktig trepoenger i det som var Henning Bergs første hele sesong so LSK-treneren. Kampen ble spilt 21. mai og var et oppgjør i den 10. serierunden. LSK kom til Marienlyst med 0-4-5 på de ni første kampene.

Oppgjøret startet ikke så bra for LSK heller da Fredrik Nordkvelle ga hjemmelaget ledelsen i åpningsminuttene. Men i løpet seks minutter fra det 16. til 22. minutt snudde gjestene kampen etter scoring av Nosa Igiebor og Arild Sundgot.

PS! I treningskampen mellom klubbene 18. april på Marienlyst vant LSK 3-2 etter scoringer av Michael Isaksen, Fredrik Krogstad og Kaan Kairinen.

LES RBs LSK-BØRS FØR SERIESTART HER:

Les også

LSK-børsen før seriestart: «Han er nesten som en ny spiller»

Ohi – tidenes yngste

I 2010 tapte LSK serieavslutningen borte mot Godset med 5-4. Antony Ujah scoret sitt første hat-trick for kanarifuglene, mens 16-åringen Ohi Omoijuanfo scoret sitt aller første mål i Eliteserien i sin debutkamp.

Med den scoringen ble Omoijuanfo tidens yngste LSK-målscorer i Eliteserien.

Nåværende Godset-spiss, Fred Friday kan søndag gjøre comeback i Eliteserien mot sin tidligere klubb. Han foreløpig siste scoring i norsk fotball var for LSK mot Godset i Drammen i mai for fem år siden. Kampen vant hjemmelaget 3-1.

SE STUDIO ÅRÅSEN FØR SERIESTART:

Direkte fra Åråsen. Vi teller ned til LSKs comeback i Eliteserien. Vi snakker med Thomas Lehne Olsen, Pål-Andre Helland, trener Geir Bakke, sportssjef Simon Mesfin, styremedlem Bjørnar Sollie. Supporter Trym Hogner og RBs ekspert Kjetil Rydje kommer også med sine vurderinger før avspark.