(Romerikes Blad)

Lillestrøm må få et sted hvor ungdommer kan være hvor de kan føle seg trygge. Lillestrøm er en stor by som ligger rett ved hovedstaden og sånn som det er i dag, er det altfor få steder hvor ungdommer kan være.

I Lillestrøm er det altfor få steder for ungdommer å være. Alle jeg kjenner mener at Lillestrøm har lite og by på til ungdommer. Når jeg skal ut og møte venner, ender det opp med at vi må sitte på en benk eller noe sånt. Jeg mener at det er dumt at Lillestrøm som er en såpass stor by, ikke har mer for oss ungdommer.

Forskning viser at flere ungdommer sin psykiske helse blir bedre av et ungdomshus. Det hjelper på ensomheten. Det er vist at i løpet av denne pandemien har det blitt en kraftig økning i psykologønsker for unge. Spesielt de byene med høyt smittetall ser ut til å slite mest. Derfor kan et ungdomshus for oss hjelpe.

Jeg føler at et ungdomshus også kunne hjulpet folk med å komme seg ut av dårlige miljøer med rusmidler, slik som man for eksempel finner på skateparken, som er et sted mange ungdommer velger å dra til, dersom de ikke har noen andre steder å være.

Et eget ungdomshus er bare positivt på alle måter!

Camilla, Rustad 8. klassing fra Kjellervolla, Lillestrøm