– Etter et lang periode med korona og negativitet er tiden inne for litt positivitet om byen og kommunen vi lever i. Jeg er stolt av å presentere sangen Mitt Lillestrøm, sier Per Erik Hverven.

Mitt Lillestrøm er en sang om Lillestrøm og for lillestrømlinger i storkommunen. Teksten er historien om Lillestrøm – komprimert og dandert av Hverven selv. Vokalist er Helene Edler, kjent for mange lillestrømlinger fra en rekke konserter i byen.

SE MUSIKKVIDEOEN HER!

– Jeg har drevet med musikk i hele mitt liv, og har flere spennende prosjekter på gang.. Å skrive tekster har jeg alltid drevet med og nå tenkte jeg at byen og kommunen trengte en hyggelig opptur. Sangen er ment å glede de som hører på den, men det viktigste er teksten og budskapet jeg vil ha fram. På en enkel og lettfattelig måte, gjennom musikk og bilder få folk til å bli interessert historien til stedet de nå bor på, sier Hverven.

– Handler om å framsnakke

Få kjenner Lillestrøm-historien like godt som Per Erik Hverven. Som lokalpatriot, tidligere lokalpolitiker og ikke minst en ivrig samfunnsdebattant har han mange sterke meninger om byen.

– Men disse lar jeg ligge i denne omgang. Nå handler det om å framsnakke både byen og kommunen, gjøre folk interessert i Lillestrøm sin historie og vise innbyggerne alt det fine vi har rundt oss.

I sangen blir lyttere tatt med til Fetsund lenser, Tertitten på Sørumsand og ikke minst en rekke steder i og rundt byen Lillestrøm.

– Jernbanen og Nitelva er de to desidert viktigste historiske elementene for at byen Lillestrøm i det hele tatt har blitt til, sier Per Erik Hverven.

– Ærefullt

Vokalist Helene Edler jobber på Skjetten og bor på Fjellhamar. Hun kjenner Lillestrøm godt og har forsøkt å formidle teksten slik Hverven ønsker det.

– Teksten er god og viktig. Dette forsøker jeg å uttrykke. Det har vært så gøy å jobbe med Per Erik, som er engasjert og positiv. Jeg elsker all slags musikk og dette oppdraget har virkelig vært spennende. Det er ærefullt, sier hun.

Edler arbeider også med musikk i bruk i terapi, og arbeider til daglig i Pan Lydstudio med Tron Syversen, som har vært en stor bidragsyter til musikkproduksjon av melodien. Koristene i melodien er alle fra Lillestrøm.

– Spent på responsen

Romerikes Blad har laget musikkvideoen, som i tillegg til klipp av vokalist Edler og musikerne, består av en rekke bilder fra avisens fyldige fotoarkiv.

– Prosjektet er non profitt, og jeg er svært takknemlig for alle som har stilt opp. Nå er jeg spent på responsen, sier Per Erik Hverven.

MITT LILLESTRØM (Tekst og melodi, Per Erik Hverven):

Du har blitt stor, fra den gang sviller ble lagt på myra, med et jernbanespor

Hus ble bygd av plank fra sagbruka langs elva

Du ble et sted på vår jord.

Du har blitt stor, historien forteller om flommer og uvær, som nær utslettet deg

Bomber som falt, om hvordan du sloss for ditt liv

Din historie er en del av meg

Grenser har blitt flyttet, du har fått større land

Med Skansen i Blaker, grønne åser og rent vann

Lenser i Fetsund og et lite tog i Sørumsand

Vi er nå samlet under et, og har samme by og navn

Ref;

«Mitt Lillestrøm, Mitt kjære Lillestrøm du er midt sted, du er min by»


Du har blitt stor, med tømmer, sagbruk, flyplass og tog, fikk folk arbeid og bo

På Nitelva fraktet dampbåter varer og folk

Fabrikker lagde klær, mat og sko

Du har blitt stor, med småhus, butikker, kino og torg, ble du trivelig og kjær

Stolt har LSK sloss for å hedre ditt navn

Din styrke er kjent i fjern og nær


Mennesker flytter ut, og mennesker flytter inn

Småhus, - de rives og flere høyhus kommer til

Det du en gang hadde, var en historie så fin

La den minnes og bevares for fremtiden din


Ref;

«Mitt Lillestrøm, Mitt kjære Lillestrøm, du er mitt sted du er min by»