Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg solgte bilder for 48.000 kroner. Det gir en voldsom guts til å fortsette

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at hun tok seg en deltidsjobb på Rema føler Sigrun Werner (42) seg fri til å følge drømmen sin.

(Romerikes Blad)

– Nå er det virkelig ingen vei tilbake, sier Sigrun Werner.

I det lille atelieret i skogkanten i Skogbygda pakker hun bildene sine pent inn i bobleplast. De skal ut på reise, på bytur til Lillestrøm. Forhåpentligvis kommer ikke alle tilbake. Bildene skal nemlig henges opp på salgsutstilling i Brogata 2.

Tok et valg

Det er ikke så lenge siden Sigrun Werner tok et valg som har gjort det mulig å realisere drømmen om å jobbe med egne kunstprosjekter.

– Tidligere har jeg jobba mye med forskjellige oppdrag. Det er først de siste to-tre årene jeg har satset på dette prosjektet. Det hadde ikke vært mulig hvis jeg ikke tok meg en deltidsjobb på Rema. Etter at jeg begynte der, og visste at jeg hadde en sikker inntekt, føler jeg meg friere, sier den 42 år gamle kunstneren.

(Saken fortsetter under bildet)

Werner jobber mye i store formater, de største bildene er på 1,5 ganger 1,5 meter. Forrige gang hun stilte ut i Nes kulturhus solgte hun to store bilder.

– Jeg solgte bilder for 48.000 kroner, og syns det er stort når jeg lager noe som treffer noen så godt at de har lyst til å ta med bildet hjem. Det gir en voldsom guts til å fortsette, sier Werner.

Fakta

Lørdag 14. september åpner Sigrun Werner utstilling i Brogata 2 i Lillestrøm.

Utstillingen varer til 29. september og er åpen lørdager og søndager kl. 12–16.

Kunstutdannet

Sigrun Werner har blant annet utdannelse fra Strykejernet Kunstskole i Oslo, og hun har også gått i lære hos Jan Valentin Sæther, tidligere professor på den figurative linja på Statens Kunstakademi.

(Saken fortsetter under bildet)


– Det har alltid vært en drøm for meg å komme til Afrika, og nå har jeg reist dit tre ganger. Hver gang kommer jeg hjem full av inspirasjon. I høst skal jeg til Malawi. Jeg reiser ned og jobber på ulike prosjekter, nå skal jeg ned og jobbe på et senter som har som mål å tilbakeføre ville dyr til naturen. Det er en fin måte å reise på, og resultatet er utstillingen jeg kommer til Lillestrøm med nå, sier Werner.Kommentarer til denne saken