Gå til sidens hovedinnhold

Iverksetter smittetiltak på togstasjonene

Artikkelen er over 1 år gammel

Intensiverer renhold og oppdaterer informasjon om koronaviruset.

Onsdag skriver Bane Nor i en pressemelding at de skal intensivere tiltak mot koronaviruset på sine togstasjoner.

«Norge er i en ny fase når det gjelder utbredelse av koronasmitte. Vi har derfor økt vår beredskap og innfører strengere tiltak for å hindre smittespredning,» skriver de.

Tiltakene innebærer blant annet at de skal vaske oftere, særlig på steder som berøres ofte, som rekkverk på rulletrapper, rullebånd og trapper, heisknapper, armlener på stoler i venterom og offentlige toaletter.

Råder til å skyve på reiser

Det har i flere uker hengt lapper med informasjon om koronaviruset på togstasjonene. Denne informasjonen skal oppdateres, skriver Bane Nor.

Videre råder Bane Nor reisende til å forskyve på jobbreisen hvis det er mulig.

«Vi er også i dialog med våre leietakere som driver utadrettet virksomhet på stasjonene og oppfordrer dem til å ta nødvendige forholdsregler og følge myndighetenes anbefalinger,» skriver de videre.

Avlyser møter og arrangementer

Bane Nor skriver at de har tett koordinering med togselskapene, og at de er i løpende dialog om tiltak med både dem og Jernbanedirektoratet. «Det kan bli nødvendig at vi, gjennom vårt koordinerende beredskapsansvar, gir føringer til togselskapene,» skriver Bane Nor.

Bane Nor avlyser egne møter og arrangementer over en viss størrelse. Deres egne ansatte oppfordres til å jobbe hjemmefra så langt det lar seg gjøre. I tillegg setter de inn flere tiltak i alle deres jobblokaler.

Kommentarer til denne saken