Har åpnet chattjeneste for barn og unge under koronakrisen: – Her kan de snakke med trygge voksne

KAN SPØRRE OM ALT: I den nye chattjenesten til Lillestrøm kommune, kan barn og ungdom under 18 år snakke med trygge voksne om absolutt alt de lurer på eller tenker på.

KAN SPØRRE OM ALT: I den nye chattjenesten til Lillestrøm kommune, kan barn og ungdom under 18 år snakke med trygge voksne om absolutt alt de lurer på eller tenker på.

Pedagoger, helsepersonell og ungdomsarbeidere sitter klare til å svare.

DEL

– Ikke noe spørsmål er for lite, og ikke noe spørsmål er for stort, sier ordfører i Lillestrøm kommune, Jørgen Vik.

Onsdag denne uken åpnet Ung i Lillestrøm-chatten, et tilbud for barn og unge under 18 år.

– Ikke bare korona

– I forbindelse med koronasmitte og en ny og uvant hverdag for oss alle kan mange ha behov for å snakke med noen eller få svar på spørsmål de brenner inne med. Vi håper og tror denne chatten kan bidra til at barn og unge som trenger det får mulighet til å snakke med trygge voksne, og selvfølgelig få svar på alle eventuelle spørsmål de har, sier Vik.

Selv om chatten er opprettet i forbindelse med koronasituasjonen som preger hele landet, er det imidlertid ikke bare korona man kan snakke eller spørre om.

– Dette er et lavterskeltilbud og man kan snakke og spørre om akkurat det man vil og har behov for selv. Det er trygge voksne som er vant til å snakke med barn og unge om det de er opptatt av som betjener chatten, og dersom det er behov for det henviser de også videre til andre hjelpetjenester, som for eksempel Alarmtelefonen for barn og unge, sier Vik.

Helt anonymt

Chatten holder åpent hver eneste dag mellom 12.00 og 21.00, og det er både pedagoger, helsepersonell og ungdomsarbeidere som sitter klare til å svare. Alle som ønsker å benytte seg av tjenesten er ifølge kommunen helt anonyme.

– Chattjenesten skal ligge lett tilgjengelig på kommunens nettsider og man starter den ved å klikke på det lyseblå ikonet nederst i høyre hjørne. Vi kommer til å markedsføre oss i de ungdomskanalene vi har i kommunen for å gjøre tilbudet kjent, og så håper vi også at jungeltelegrafen gjør sitt etter hvert. Det er en annerledes situasjon vi er i om dagen, hele samfunnet er annerledes, og målet er å nå alle som kan ha nytte av et slikt tilbud nå, sier Vik.

Han mener den spesielle situasjonen alle står i kan forsterke andre problemer man måtte å ha også.

– Andre utfordringer i livet blir dessverre ikke borte selv om vi står midt oppi en koronakrise, tvert imot kan det bidra til å forsterke andre problemer. Derfor ønsker vi å være til stede for ungdom, og vi ønsker å være tilstede uansett hva de har behov for å snakke om, sier Vik.

Artikkeltags