Givere valfartet til Olavsgaard: – Jeg håper det kommer til nytte

STRØMMET TIL: Henning Staffern Staff var en av de som møtte opp på Olavsgaard torsdag med saker og ting til de skredrammede Gjerdrum-innbyggerne.

STRØMMET TIL: Henning Staffern Staff var en av de som møtte opp på Olavsgaard torsdag med saker og ting til de skredrammede Gjerdrum-innbyggerne. Foto:

Nyttårsaften ble de evakuerte Gjerdrum-innbyggerne overøst med gaver.

DEL

(Romerikes Blad) Torsdag formiddag var det travelt utenfor Olavsgaard hotell i Lillestrøm, hvor et hundretalls personer nå befinner seg etter det massive skredet i Gjerdrum natt til onsdag. Gjennom dagen har sjenerøse givere strømmet til med blant annet klær, mat og såpe til de evakuerte innbyggerne.

Samlet inn på en time

Karianne Andresen (31) og sønnen Liam Nicholai (7) var ikke i tvil om at de måtte hjelpe til, og fylte opp bagasjerommet med blant annet mat og godteri de samlet inn hjemme i Bjørkelangen.

– Noe har vi fått donert fra Rema 1000 Bjørkelangen, og så har vi fått noe godteri og hygieneartikler fra Kiwi Bjørkelangen. Og dressen er donert av privatpersoner, sier Andresen på parkeringsplassen utenfor hotellet.

SAMLET INN: Karianne Andresen (31) og sønnen Liam Nicholai (7)

SAMLET INN: Karianne Andresen (31) og sønnen Liam Nicholai (7) Foto:

Mor og sønn begynte den private innsamlingsaksjonen en liten time før de satte kursen mot Olavsgaard.

– Jeg blir veldig rørt av at det finnes så mye medmenneskelighet. 2020 har vært et vanskelig år for alle, så blir jeg veldig rørt og takknemlig over at mannen i gata vil hjelpe når det skjer en så stor katastrofe i nærområdet, sier hun.

– Man blir takknemlig

– Hvorfor er det viktig for deg å hjelpe?

– Jeg bare er sånn, det er det beste svaret jeg kan gi. Jeg synes det er viktig å ta vare på de rundt deg, for du vet aldri når katastrofen inntreffer deg selv, sier hun.

– Hvis jeg kan avslutte året med å gi et smil til bare ett barn, så er det verdt det for min del.

Andresen forteller at hun selv har familie og venner som er berørt av skredet, men alle skal være i god behold.

– Jeg synes det er veldig trist for de berørte. Selv om man ikke er direkte involvert eller berørt, så tenker man jo sitt og blir redd for det kan skje en selv. Man blir takknemlig for det man har.

HEKTISK: Folk strømmet til med ting de vil gi bort til de rammede på Olavsgaard hotell.

HEKTISK: Folk strømmet til med ting de vil gi bort til de rammede på Olavsgaard hotell. Foto:

– Håper det kommer til nytte

En annen som tok turen til Olavsgaard hotell torsdag, var Henning Staffern Staff.

– Jeg la ut en liten post på Facebook i går om en innsamling, men den kom så seint, så det ble ikke så mye annet enn det fra meg, kona mi og ei venninne.

Staffern Staff tok en titt i boden hjemme på Bjørkelangen da han hørte situasjonen til de evakuerte innbyggerne på hotellet i Lillestrøm.

– Jeg tok en runde i går, og da ble det litt forskjellige dvd-er, barnefilmer, litt klær og noe godteri til barna. Folk har jo behov for hygieneartikler, så det ble jo litt av det og, sier 49-åringen.

– Jeg har fått med meg litt, så jeg håper det kommer til nytte.

Skuffa

Svein Bjørnstad (61), Rune Guldbrandsen (62) og resten av tippelaget fra Aurskog samlet sammen 4000 kroner seg imellom etter raset. For pengene ble det kjøpt inn store mengder hygieneartikler.

– Det er naturlig at vi tenker i de baner, for det er jo en tragedie, sier Bjørnstad.

BIDRO: Rune Guldbrandsen (62) og Svein Bjørnstad (61)

BIDRO: Rune Guldbrandsen (62) og Svein Bjørnstad (61) Foto:

– Det er som jeg sa til en til en av gutta i tippelaget da vi passerte Fetsund: «For første gang håper jeg at det er kø innover». Men vi kjørte rett fram. Det er jeg litt skuffa over, sier Guldbrandsen.

– Du skulle ønske det var flere?

– Jeg skulle helst ønske at det var kø, ja, sier han.

Torsdag ettermiddag opplyser kommunikasjonssjef i Lillestrøm kommune, Heidi Lippestad, at det ikke lenger er behov for å gaver til de evakuere innbyggerne på Olavsgaard.

Få oversikt – dette vet vi om skredet!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken