Gå til sidens hovedinnhold

Dette er Norges største Newton-senter. Her vil vi gi elevene en skikkelig boost, og en god opplevelse.

Linda Merete Smedbakken (t.v.), rådgiver hos Lillestrøm realfagsenter

Newton er et undervisningskonsept, som består av to Newton-rom og et laboratorium. Her får elevene prøve seg på praktiske oppgaver og aktiviteter innenfor realfagene.

Senteret skal gi elevene fremragende undervisning ved hjelp av spennende og relevant utstyr,

med fokus på utforskning, refleksjon, diskusjon og samarbeid.

Newton Lillestrøm

Tirsdag var det offisiell åpning, der ordfører Jørgen Vik klippet snora. Her får han overrakt saksa kort tid før begivenheten.

Newton-senteret ligger på Sophie Radich skole i Lillestrøm, men blir et likeverdig tilbud for alle elevene i Lillestrøm kommune. Senteret er for elever på barne- og ungdomstrinnet, og alle kommunens skolebarn skal innom senteret minst tre ganger i løpet av skolegangen.

På åpningsdagen fikk elevene prøve seg på ulike aktiviteter. Her programmerer de en lekebil til å kjøre i den retningen og farten de ønsker. Målet er ikke å treffe figuren i enden av veien.

8. klassingene (f.v.) Elise Vivi Tran, Madelen Hollevik Forsmo og Iben Brekkhus (alle 13 år) var noen av dem som fikk prøve det splitter nye Newton-senteret.

Det er veldig fint at vi får en ny måte å lære på, som er noe annet enn å sitte i klasserommet og høre på når lærerne snakker. Her kan vi lære ting på nye måter, og få en annen opplevelse.

Iben

Elevene fikk blant annet prøve pipettering, som kan brukes til å analysere DNA-prøver.

Vi håper elevene skal bli inspirert, få en god opplevelse, og se relevansen av realfag. Dette er praksisnært, og gir en annen opplevelse enn i et vanlig klasserom.

Linda Merete Smedbakken, rådgiver ved Lillestrøm realfagsenter